Leta i den här bloggen

fredag 30 september 2011

Filmfestival för barn och unga i Småland!

Film X 
19 - 24 oktober  -  
filmfestival för barn och unga!














Om mindre än tre veckor inleder Barnfilmbyn i samarbete med Vimmerby kulturskola och GyroGymnasium Hultsfred en efterlängtad filmfestival för barn och unga i Småland. Jönköpings läns landsting är filmfestivalens huvudfinansär. Men både Film i Jönköpings län och Reaktor Sydost har funnits med under resans gång. Det har funkat bra.

Veckan inleds den 19 okt  med filmvisning för gymnasiet på biograf Metropol i Eksjö. Vi har redan fått anmälningar som tyder på att biografen kommer att fyllas!

Ladda ned hela FILM X programmet här.

På eftermiddagen den 19 okt  kl 16 lyssnar vi till en inspirationsföreläsning på biograf Metropol av filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping. Om att våga leva sina drömmar. Föreläsningen är öppen för alla - och har fri entré! Samma föreläsning ges även i Hultsfred och Vimmerby. Det är så vi vill samarbeta framöver. Vi ser massor av möjligheter genom att samverka över kommun- och länsgränserna.

Det känns stort att ha kommit så här långt. Filmer är beställda. Filmhandledningar nedladdade (lärare och andra berörda ska få del av dem). Föreläsare, filmproducenter och manusförfattare är inbjudna och har tackat ja. Maskinister och biografer är bokade. Programmet är "spikat" men fler filmer och fler skolor kommer involveras under de kommande veckorna....

Det är ett organiserat kaos av kreativitet när flera organisationer, institutioner och eldsjälar ska inordna sig under ett gemensamt koncept. Spännande, kul - och meningsfullt.

Samtidigt händer det så mycket annat i Barnfilmbyns värld. Samtal med utställningsproducenter, arkitekter, grafiska designers och planering av en dag om Filmturism i november. Bara för att nämna något.

Och nu ska jag skriva ihop en liten artikel till Astrid Lindgren- sällskapets medlemstidning. Om Astrid och filmen bör det väl bli. Eller om varför Mariannelund kallar sig Barnfilmbyn. Eller om det stora Kalaset som vi ska ställa till med den 5 dec i år. Då var det nämligen exakt fyrtio år sedan det var Världspremiär på den första Emilfilmen. Eller också blir det något helt annat.