Leta i den här bloggen

onsdag 10 augusti 2011

Det händer mycket bakom kulisserna!

Projektet Barnfilmbyn - ett småländskt centrum för berättarkonst inom rörliga bilder med utgångspunkt ifrån Astrid Lindgrens verk är inne i en intensiv och spännande fas...

Tre av världens mest populära barnfilmer - Emil i Lönneberga, Nya hyss av Emil i Lönneberga och Emil och griseknoen -  - spelades in i Småland 1971-1973.

Nu har vi hittat en tre timmars privat videofilm om vad som hände mellan tagningarna, bakom husknutarna, på ängarna och på Mariannelunds gator och torg! Den har omvandlats till en DVD och oavsett kvalitén är den en guldgruva! Vi är på jakt efter fotografier, föremål, attiraljer, historier och minnesfragment och hoppas att det upprop vi på Emilkraften snart ska göra ska ge resultat. Vi har en historia att berätta! Och det är bara vimmerbybor, mariannelundare, rumskullafolk och andra här i Astrid Lindgrens hemtrakter som tillsammans med alla bakom kameran - skådespelare, filmfotografer, inspelningsledare och producenter - som tillsammans kan berätta den historien.

En kartläggning av inspelningsplatserna har påbörjats. Broschyren I Emilfilmernas spår (klicka här) har - innan vi egentligen hunnit sprida den - väckt uppmärksamhet och intresse. Med den kan man gå en guidad tur i Emilfilmernas spår. Följa med till Katthult, där de flesta utomhusscenerna togs, och till Barnfilmbyn Mariannelund, som under en intensiv och spännande period blev filmteamets högkvarter.



Du som inte vill ströva omkring själv, utan är intresserad av en guidad vandring i Emilfilmernas spår, kontakta Mariannelundguide.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar