Leta i den här bloggen

söndag 25 november 2012

Barnfilmfestival i Mariannelund! FILM X 2012


I dag är det sista dagen på filmfestivalveckan FILM X 2012 i Mariannelund. Det firar vi med gratis bio för alla åldrar - och traditionellt bio-snacks (popcorn, ni vet). Vilken fest!

I en alldeles ny-digitaliserad biograf har vi alltså kunnat visa film för barn och unga i Mariannelund i dagarna sju, samt på Biograf Metropol i Eksjö för gymnasiet och på Biograf Fokus i Jönköping, för förskolebarn och högstadieungdomar. Det känns som om en barnfilmfestival i Barnfilmbyn Mariannelund kommit för att stanna!

Veckan inleddes med regissörsbesök av Marika Heidebäck som visade sin dokumentärfilm "Jag ville va doms kompis". Det kändes helt rätt och riktigt att kunna erbjuda detta i år till de yngre deltagarna på Furulundsskolan, år 1-2.  Annars brukar det ofta vara de högre årskurserna som får denna förmån.

Att två av filmerna från BUFF på turné passade in i årets tema, vänskap, nämligen filmerna Stay och Iris, såg vi som en tillfällighet som vi inte ville missa. Dessa utmärkt bra filmer visades för årskurs 3-4 och 5-6 under torsdagen. I går, lördag, fylldes biografen av barn och unga och vuxna som ville se den omtalade filmen Hungerspelen...

Sammanfattningsvis har massor av bra film kunnat visats för hundratals barn på landsbygden, det har varit fantastiskt!

Stort tack till alla lärare och alla elever som visat så stor entusiasm och uppskattning. Tack också till våra sponsorer. Förutom Barnfilmbyns finansiärer - Eksjö kommun, Regionförbundet, Länsstyrelsen och Landstinget i Jönköpings län samt Astrid Lindgrens Hembygd - har vi detta år fått stöd av studieförbundet BILDA för helgens öppna helgvisningar.

Vi hoppas få återkomma nästa år igen med en lika lyckad uppföljning....
Klicka gärna på länken nedan för mer info om program och om filmerna.
http://barnfilmbyn.se/wp-content/blogs.dir/1/files/2011/12/FilmX_20122.pdf