Leta i den här bloggen

fredag 18 februari 2011

Astrid Lindgren - och barnfilm!

Mitt i Astrid Lindgrens hembygd, i Mariannelund, där filmerna om Emil spelades in och där den geografiska närheten till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs möjliggör kreativa samarbeten ska ett barnfilmens hus etableras! Visionen är att på sikt skapa ett nationellt centrum för barnfilm i småland.

Medborgarkontoret Emilkraften, ett utvecklingscenter mitt i samhället, fungerar som spindeln i nätet för en mängd kulturaktiviteter, projekt och idéer som flödar i denna bygd. Eftersom Eksjö kommun i december månad gick in med medel och ställde sig som garant för barnfilmprojektet är jag sedan en tid tillbaka anställd som projektledare på heltid. Det är fantastiskt att få leda ett arbete där barn, film, kultur och även landsbygdsutveckling kan mötas!

Så, nu är vi igång! Projektansökningar har skickats till Astrid Lindgrens Hembygd, till Länsstyrelsen, Eksjö kommun och Jönköpings läns landsting. Ytterligare en ansökan är på väg till Regionförbundet i Jönköpings län. Hittills har vår projektide fallit i god jord. Det verkar som om många fler än vi tycker att tankarna, ideerna och visionen bakom barnfilmprojektet är värt att satsa på.

En hemsida ska skapas. Och en blogg. I väntan på hemsidan börjar jag blogga...

Det kommer handla om Astrid Lindgren, barnfilm, svensk barnfilm "bäst i världen"?, film som kultur och film i skolan och mycket annat.

Har som mål att skriva en rad varje dag...men lovar ingenting.

1 kommentar:

  1. Bloggen ska kunna läsas på engelska, kinesiska mfl språk. Men funkar det?

    SvaraRadera