Leta i den här bloggen

torsdag 1 september 2011

Barnfilmbyns identitet

I går var det äntligen dags. Barnfilmbyns Carina Engkvist, Johanna Stejdahl och jag satt bänkade och förväntansfulla, nästan nervösa, uppe på Emilkraftens Sessionssal. Kanonen var laddad, datorns adaptor fixad, tekniken funkade när Carina Andersson, Art Director på Reflexion skulle presentera resultatet av sitt arbete med Barnfilmbyns profil; logotyp, färgpalett, typografi, symboler, applikationer...Ja, ni vet, allt det där som måste till för att skapa en visuell helhetsbild. Nu handlade det om att sätta fingret på Barnfilmbyns identitet.

Hon berättade hur hon hade tänkt under processens gång.

Tradition men med twist. Hållbart över tiden. Koppling till filmaffischer. Tydlig identitet som ska stå för sig själv. Avstamp i 60-70 talet men det ska andas 2011. Lekfullt klassiskt. Naivt men skarp

Dadadang! klick, klick. klick. Så kom bilderna, färgerna, formerna...allt det som snart ska visa dig, er, ja hela världen , vad barnfilmbyn Mariannelund är för något.

Var resultatet övertygande? Vi satt tysta i mörkret en stund. Sedan kom reaktionerna, diskussionerna, argumenten och känslorna. Och i dag känner vi oss så nöjda, så nöjda.

Tack vare gårdagens möte kommer med all säkerhet denna blogg snart se lite annorlunda ut. Nu när vi vet vilket typsnitt vi har och vilka färger Barnfilmbyn har på sina strumpor och skor kan en hemsidan lite lättare sys ihop. En brochyr utifrån vår grafiska profil är redan påbörjad. En  rollup som jag ska ta med till konerensen Mixed Reality i Ystad om ett par veckor är på G.

Ja, det är märkligt hur det fungerar. Färger och typsnitt och ett handskrivet namn. Mer behövs inte ibland för att man ska tycka att man har fått ett nytt redskap att tänka, organisera och formulera sig....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar