Leta i den här bloggen

onsdag 26 oktober 2011

Barn- och ungdomsfilmfestivalen är över för denna gång

Film X- veckan är över. Ett trettiotal filmer har visats inom loppet av en vecka! Hundratals barn och ungdomar har sett filmer som berört och delvis även  upprört. Filmsamtal har genomförts. Tre inspirationsförläsningar av filmkollektivet Crazy Pictures har arrangerats. Biograf Metropol var knökafull till sista rad då killarna från Norrköping berättade och visade sina berömda kortfilmer som haft miljontals besök på Youtube. En studiedag för lärare i regionen genomfördes som ett led i vår strävan att promota Film i skolan. Av reaktionerna att döma (innan en ordentlig utvärdering är genomförd) var den en succé.

Nu är frågan vad nästa steg blir. Vi har inlett ett triangelfilm samarbete mellan Hultsfred-Vimmerby-Mariannelund. Kanske det är Smålands barn- och ungdomsfilmfestival vi ska kalla en årligen eller vartannat år återkommande gemensam satsning på barnfilm?

Stort tack till Film i Jönköpings län, Reaktor Sydost, Ingmarie Fransson, kulturskolan i Vimmerby och Mattias Berggren, Gyro Gymnasium i Hultsfred för gott samarbete! Tack också till Astrid Lindgrens Näs, för perfekt värdskap under studiedagen, och Biograf Metropol i Eksjö för lokaler, gott samarbete och fint värdskap.

En sak är säker. Det är roligare att genomföra en filmvecka tillsammans än att göra allting själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar