Leta i den här bloggen

måndag 25 juli 2011

Nu finns broschyren i webb-version

Barnfilmbyn Mariannelund- ett småländskt centrum för berättarkonst inom rörliga bilder med utgångspunkt ifrån Astrid Lindgrens verk. Vi som är involverade i projektet med den formidabelt långa titeln har nu avslutat en första grundläggande kartläggning av Emil-filmernas inspelningsplatser.

En broschyr med titeln I Emilfilmernas spår är på väg till tryckeriet och en webbversion har lagts upp på det som ska bli vår hemsida.

Det är fascinerande filmhistoria! För så där, som när det begav sig i början av 70-talet i Mariannelund med omnejd,  går det ju sannerligen inte till i dag när man gör film.

I befintliga ladugårdar, verkstäder och skolbyggnader skapade filmteamet med Olle Hellbom i spetsen, inspelningsrummen för en av de mest populära svenska barnfilmerna någonsin. Gården Katthults inomhuscener byggdes visserligen upp i aulan i nuvarande Mariannelunds folkhögskola - men en hel del inomhus-interiörer hittade man tydligen ute i byarna. Vi har bara påbörjat en intressant resa i Emilfilmernas spår...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar