Leta i den här bloggen

tisdag 29 mars 2011

Astrid Lindgrens Vimmerby & Emils Mariannelund


Jag brukar läsa Astrid Lindgrens Näs VD´s blogg. Den heter kort och gott Kjell Åke Hanssons blogg- att arbeta med Astrid Lindgren.

Han var på TUR-mässan i Göteborg förra veckan (turistnäringens stora årliga mässa) - och i går reflekterade han så här över bristen på ett gemensamt Astrid Lindgrens Småland-engagemang:

"...Däremot växer förstås frågan hur vi i övrigt tar hand om den nyfikenhet som finns kring Vimmerby och Småland. På årets TUR-mässa fanns ingen samlad Smålands-monter. Företagen eller turistnäringen i Vimmerby i övrigt fanns inte representerade, ens med broschyrer och/eller erbjudanden – undantaget den alertaälgparken i Virum!
Mitt intryck av turistmässan är att många andra destinationer verkar kraftsamla. Kommuner, regioner, högskolor och näringsliv går samman och skapar ”hela” besöksmål på flera ställen. Det sker genomarbetade satsningar på framförallt kultur och starka upplevelser. Eftersom besöks- och kulturnäringen är på rejäl frammarsch, så är jag övertygad om att vi i Vimmerby har väldigt goda möjligheter till en fantastisk utveckling framöver. Men då krävs det att vi satsar – inte bara förlitar oss på Astrid Lindgrens Världs dragningskraft!"

Han har rätt! Emils Mariannelund, Barnfilmbyn, granne med både Bullerbyn och Vimmerby...så klart att Vimmerby och Mariannelund borde göra gemensam sak: Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs - och så Barnfilmbyn i Mariannelundsbygden där inte mindre än fem filmer spelades in...

Just nu jobbas det för fullt med kartläggning av inspelningsplatserna. En broschyr ska till att börja med finnas på alla turistbyråers diskar i maj. Då är ni alla välkomna hit....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar